Mandarinkové řezy HRK HRK (časopis Knihovnička recepty)
hrnek = 250 ml
2 hrnky PH mouky
1 hrnek cukru krupice, 1 vanilkový cukr
1 prodopeč
2 vejce
0,5 hrnku oleje, 1 hrnek mléka
Promícháme mouku, cukry, prdopeč, přidáme vejce, olej, mléko, důkladně promícháme a nalijeme na plech. Pečeme v troubě (170°C)
Náplň na studený piškot:
2x mandarinkový kompot
250 ml šlehačky
1 pudink bez vaření
1 ztužovač šlehačky
Do větší mísy s víčkem nalijeme obě plechovky mandarinek i snálevem, přidáme smetanu ke šlehání, nasypeme pidink a ztužovač. Misku uzavřeme a třeseme s ní tak dlouho, až se vytvoří kompaktní krémová hmota.
Čokoládová poleva na dozdobení:
100 g čokolády na vaření
30 g másla
100 ml šlehačky
čokoláda rozehřátá ve vodní lázni s máslem a šlehačkou