Svíčková á la maminka
Kořenovou zeleninu a slaninu osmažíme na másle skoro dohněda a teprve po té přidáme cibuli, celý pepř, nové koření, bobkový list, tymián.
Přidáme plnotučnou hořčici, zasypeme cukrem a osmahneme. Zalijeme troškou octa, zpěníme a zalijeme vodou.
Zvlášť opečeme maso (Iva nebo 100% tuk, olej). Opečené maso vložíme do zeleninového základu, osolíme a dáme péct do trouby.
DRUHÝ DEN:
Maso dopečeme doměkka a ze základu jej vyndáme. Do hrníčku rozkvedláme mouku s mlékem a vlijeme na základ, za stálého míchání necháme povařit. Rozmixujeme a po té propasírujeme na trošku cukru zpěněného s octem. Nakonec přidáme máslo, šlehačku, dokyselíme citronem a vložíme nakrájené maso.